És un dels punts turístics de la ciutat que més fortuna ha fet entre els turistes i el públic més jove ara fa uns anys. Els búnquers antiaeris del turó de la Rovira ofereixen una vista panoràmica de Barcelona gairebé irresistible. Ara fa una setmana l’Ajuntament va decidir activar un seguit de mesures per evitar-hi les aglomeracions de gent. Una tanca, un circuit d’entrada i sortida i la presència d’agents cívics han aconseguit dissuadir bona part del públic que pujava fins ara al búnquer.

 

Veïns satisfets amb la mesura

Els veïns del turó de la Rovira aplaudeixen les mesures implementades per l’Ajuntament, asseguren que fa una setmana el búnquer estava ple a vessar i ningú no respectava les distàncies de seguretat ara, diuen, respiren més tranquils. També agraeixen la presència constant de la Guàrdia Urbana, que ha acabat de dissuadir el gran públic de pujar fins al turó. Tot i això a partir de les 20 h l’estret passadís que dona al búnquer s’acaba omplint de gent en alguns moments molt puntuals.

La nit continua sent l’assignatura pendent dels búnquers antiaeris, segons ens comenten des de l’associació de veïns a partir de la 1 de la matinada els agents cívics marxen i és en aquest moment quan alguns joves aprofiten per pujar al turó per fer “botellón”.

turo

La solució arribaria establint-hi un horari

Els mateixos veïns diuen que han estat en converses amb la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón i alguns tècnics per mirar d’establir en un futur no gaire llunyà, parlen fins i tot de finals d’aquest any, un horari d’accés al búnquer. Això permetria, segons els veïns, que s’evitessin les disbauxes nocturnes que és, ara mateix, el tema que més els preocupa i també, asseguren, permetrà protegir millor el patrimoni històric de la ciutat.