nens a la reobertura de platges

El Ministeri de Sanitat espanyol ja ha publicat quines seran les mesures necessàries per a la reobertura de les platges als banyistes durant la fase 2. El document se centra en la importància de les distàncies interpersonals. Serà essencial mantenir dos metres entre banyistes i caldrà garantir les distàncies de seguretat entre tovalloles i gandules, excepte en usuaris que conviuen junts o en grups menors de 15 persones.

Distància i neteja, protagonistes d’aquest estiu

La normativa, publicada al BOE, també preveu que les dutxes, lavabos i vestuaris es podran fer servir. L’ocupació, però, estarà limitada a una sola persona, excepte per aquelles persones que necessitin assistència. També s’haurà de reforçar la neteja i desinfecció d’aquests espais i serà obligatòria la neteja diària de la sorra, però no la seva desinfecció.

Tal com estableix el Ministeri de Sanitat, els ajuntaments hauran de garantir la neteja i desinfecció de les instal·lacions. Per fer-ho hauran de fer servir substàncies que no siguin perjudicials per al medi ambient.

Possibilitat d’establir aforament i temps límit

En tot cas, cada municipi podrà imposar altres mesures concretes. Per exemple, aforament limitat, per assegurar la distància entre persones, o un temps màxim de permanència, per intentar que tothom pugui gaudir de les platges. Per calcular l’aforament màxim permès a cada platja, es tindria en compte la superfície de platja a ocupar per cada banyista, que seria d’uns quatre metres quadrats.

A més, segons el Ministeri, els ajuntaments seran els encarregats de garantir el compliment d’aquesta normativa a partir de la fase dos. L’Ajuntament de Barcelona, però, de moment no s’hi ha pronunciat.