Vox ha anunciat que els dos regidors de la formació d’ultradreta votaran Gonzalo de Oro-Pulido (el seu propi candidat) al ple d’investidura per escollir el proper alcalde de Barcelona. Per tant, d’aquesta forma, Vox descarta investir com a alcalde Xavier Trias (el guanyador de les eleccions) o el socialista Jaume Collboni (segon el 28-M i l’únic amb possibilitats de teixir una alternativa a Trias). Ho ha anunciat el portaveu de Vox al Parlament de Catalunya, Joan Garriga, aquest dimarts al migdia.

Els nostres dos regidors votaran Gonzalo de Oro-Pulido perquè és el millor candidat per a Barcelona”
Joan Garriga, portaveu de Vox al Parlament de Catalunya

Des de la mateixa roda de premsa al Parlament, Garriga ha assegurat que la formació encara no ha decidit si obrirà la via de la justícia ordinària pel recompte final de vots (cosa que faria ajornar el ple d’investidura del 17 de juny al 7 de juliol). De moment, Vox encara està pendent que la Junta Electoral Central respongui al recurs que hi va interposar: “El primer que farem serà rebre la resposta de la JEC i, en funció d’això, decidirem si anem a la justícia ordinària o no”, ha sentenciat Garriga.

L’anunci que Vox votarà el seu candidat arriba el mateix dia que l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha proposat un pacte amb PSC i ERC per repartir-se l’alcaldia. Una proposta que ja ha rebutjat el socialista Jaume Collboni, que el republicà Ernest Maragall ha dit que no ha rebut i que ha criticat Xavier Trias.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?