Vox ha decidit finalment presentar un últim recurs a la Junta Electoral Central (JEC) pel recompte dels vots nuls a les eleccions municipals del 28-M. Tot i que inicialment, aquest matí, la formació d’extrema dreta havia assegurat a betevé que no presentaria més al·legacions, finalment ha decidit recórrer a la Junta Electoral Central aquest migdia. El pas podria endarrerir la data del ple d’investidura, previst per al 17 de juny.

Si la JEC desestima el recurs de Vox, el partit podria acudir al contenciós administratiu i, aquest camí judicial, sí que ajornaria el ple d’investidura fins al 7 de juliol. El moviment de Vox arriba l’endemà que la Junta Electoral de Zona de Barcelona desestimés el recurs que van presentar contra el recompte definitiu. La formació, com també havia fet Barcelona en Comú, va demanar revisar tots els vots nuls del 28 de maig, però la Junta Electoral de Zona va rebutjar la petició.

Demanen revisar tots els vots nuls

Les dues paperetes de Vox per a les eleccions municipals a Barcelona validades per la Junta Electoral

En el recurs que ha presentat a la Junta Electoral Central, Vox reclama que es repeteixi el recompte definitiu de Barcelona que es va fer el 2 de juny i que s’obrin tots els sobres de totes les meses per examinar els vots nuls. La formació demana que es comptin com a vàlids els vots a Vox amb qualsevol de les dues paperetes que va validar la Junta Electoral. Diferència que, segons expliquen, va invalidar alguns vots.

Amb els resultats definitius, Vox es va quedar a més de 1.500 vots per obtenir el tercer regidor a l’Ajuntament de Barcelona. El partit recorda que el 28-M hi van haver 6.402 vots nuls. La Junta Electoral de Zona va rebutjar revisar els vots nuls de totes les meses i va fer-ho només en aquelles en què l’acta recollia alguna incidència o observació per part dels seus membres, un criteri que per Vox és “absolutament restrictiu”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?