(ACN) El ministre de Cultura i president del PSC, Miquel Iceta, ha criticat que el PP es plantegi “permetre que hi hagi d’alcalde de Barcelona el candidat de Puigdemont”. “Em sorprendria que l’actitud del PP fos posar un alcalde independentista” a la capital catalana, ha dit Iceta en referència a Xavier Trias.

En roda de premsa aquest dimarts al Palau de la Moncloa després de la reunió del Consell de Ministres, Iceta ha subratllat “la contradicció entre els que prediquen una cosa i fan la contrària en tota ocasió” i ha desitjat que sigui Jaume Collboni el pròxim alcalde de Barcelona.

El líder dels socialistes també ha assegurat que caldrà veure si el recurs de Vox prospera i recorda que, en cas que tiri endavant, això podria endarrerir el ple d’investidura previst per al 17 de juny.

El PSC rebutja la proposta de Colau

Tot plegat quan aquest mateix dimarts el PSC ha rebutjat a proposta d’Ada Colau perquè socialistes, comuns i republicans es reparteixin l’alcaldia els propers quatre anys. En un missatge als mitjans de comunicació, la número tres de la llista del PSC a les municipals, Laia Bonet, assegura que aquesta fórmula “no seria entesa pels votants progressistes i no contribuiria a l’estabilitat i el rigor que l’Ajuntament de Barcelona i la ciutadania mereixen”.