Manuel Valls

ha presentat les 175 mesures que inclou el programa electoral de BCN Canvi – Cs per a les eleccions municipals del 2019. S’engloben en 12 àmbits (o compromisos, com en diu Valls) i el primer de tots té a veure amb la seguretat.

A banda d’ampliar en 1.500 els efectius de la Guàrdia Urbana, Valls també ha proposat posar càmeres de videovigilància al carrer i que la Guàrdia Urbana utilitzi drons. A més, l’ex-primer ministre francès ha assegurat que si és alcalde eliminarà el “top manta” de Barcelona en 90 dies: “Som els únics que podem complir aquest compromís”, ha reblat.

Més enllà de les propostes de seguretat, el programa de BCN Canvi – Cs també preveu altres mesures, com l’obertura de l’aeroport 24 hores al dia, la creació d’una seu del Parlament a Glòries o la plantació de 10.000 arbres a la ciutat. Aquesta darrera proposta té a veure amb la lluita contra el canvi climàtic, igual que la gratuïtat del transport públic en episodis de contaminació.

“L’únic canvi potent”

Valls ha mantingut que el seu programa electoral “no és una declaració d’intencions”, sinó que és “una proposta ambiciosa amb compromisos concrets” per canviar Barcelona. De fet, el candidat ha defensat que la seva llista serà l’única capaç de dur “un canvi potent” a la ciutat davant de “l’independentisme i el populisme”.