Manuel Valls es presenta per primera vegada a les eleccions municipals del 2019 per aconseguir ser el pròxim alcalde de Barcelona. La candidatura BCN Canvi – Cs té el suport de Ciutadans i, de fet, alguns dels integrants de la llista de Valls són militants de la formació taronja. El programa de Valls es basa en 12 compromisos principals, entre els quals destaquen la seguretat, la lluita contra la pobresa i la “urgència climàtica”.

L’ex-primer ministre francès proposa incorporar 1.500 agents nous de la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat a la ciutat i sobretot al districte de Ciutat Vella. També aposta per crear una regidoria per a famílies i persones grans perquè les famílies són “les unitats principals de socialització, convivència i promoció social”. Sobre les polítiques mediambientals, Manuel Valls proposa garantir un transport públic gratuït en episodis d’alta contaminació.

En matèria d’habitatge, es compromet a construir 7.500 habitatges de lloguer assequible a Barcelona en els pròxims vuit anys, així com abaixar el preu dels lloguers a la ciutat.

Pots consultar el programa sencer de la candidatura de Manuel Valls fent clic aquí.