El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que l’Ajuntament farà tancar els locals d’oci nocturn del Port Olímpic “al més ràpidament possible”. La concessió d’aquests espais es va acabar el 31 de maig, però aquest dimarts vuit locals encara tenien obertes les terrasses i no havien lliurat les claus al consistori, que és qui gestiona el Port Olímpic. “És una activitat que s’ha d’acabar, i en això estem”, ha afirmat Batlle.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde, els serveis de disciplina urbanística i del districte de Sant Martí estan treballant per recuperar els locals i la Guàrdia Urbana vetllarà pel compliment de la normativa. Batlle, però, ha dit que per seguretat jurídica cal que tots els passos que faci l’Ajuntament tinguin solidesa jurídica i, per això, no ha concretat més detalls de l’operació. “La voluntat és que el tema no s’allargui en el temps i es pugui reordenar l’activitat a la zona”, ha afirmat.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, també s’ha compromès a treure els locals d’oci nocturn “al més aviat possible”. “El compromís de l’Ajuntament és amb els restauradors i els veïns, que han aguantat situacions que no havien d’aguantar”, ha dit Sanz. Precisament, l’AV Vila Olímpica va advertir de mobilitzacions si el consistori no recupera els locals.

La responsable de l’Àrea d’Urbanisme ha reconegut que el procés té “una complexitat jurídica” i que faran “tots els tràmits necessaris” perquè els locals tanquin.