El Grup Municipal d’ERC reclama “el tancament immediat” dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic que encara funcionen tot i no tenir llicència. Els republicans faran la petició en la Comissió d’Urbanisme d’aquest dimarts en què esperen que el govern doni explicacions del que està passant. “Intuïm que alguna cosa ha passat, volem saber si es va comunicar en temps i forma de manera correcta”, ha dit el portaveu Jordi Coronas.

El 31 de maig es va acabar la concessió d’aquests locals d’oci nocturn, però n’hi ha vuit que no han entregat les claus i mantenen l’activitat. Per això, l’Associació de Veïns Vila Olímpica ha amenaçat amb mobilitzacions. El govern municipal va anunciar que estava fent tots els tràmits per recuperar els locals “com més aviat possible”. Per Coronas, “és un disbarat que els locals funcionin sense llicència; un local que no té concessió no ha de seguir operant”.

En el debat en comissió, Esquerra també demanarà que el govern municipal negociï amb l’Estat la cessió dels locals del front marítim (des de la Barceloneta fins a la Mar Bella) per fer un pla d’usos i eliminar la concentració d’oci nocturn a la zona. Segons Coronas, l’Estat té la intenció de posar els locals a subhasta amb dret preferent per als inquilins actuals. “Tenim el risc de menjar-nos una concentració d’oci nocturn”, ha advertit.