Els veïns de la Vila Olímpica han apujat l’aposta i, aquest dimarts, han posat sobre la taula l’opció de les mobilitzacions. Volen pressionar l’Ajuntament perquè recuperi els locals d’oci nocturn del Port Olímpic, que, com el conjunt de la instal·lació portuària, va passar a ser de gestió municipal el desembre passat. De fet, aquests locals van perdre la llicència d’explotació com a discoteques aquest mes de maig, i per aquesta raó haurien d’haver entregat les claus el 2 de juny.

Una setmana després de la suposada entrega de claus, encara hi ha vuit locals que segueixen amb l’activitat i obren les carpes. Els veïns asseguren que, durant la fase 1 de la desescalada, “superaven els límits d’aforament permesos”, segons el president de l’AV Vila Olímpica, Jordi Giró. La reobertura d’aquests locals, explica Giró, ha suposat que “tornin els actes incívics al barri, com ara les baralles o les miccions a la via pública”.

Perplexos i mobilitzats

El president de l’entitat veïnal s’ha mostrat “perplex” pel fet que l’Ajuntamentno hagi ni recuperat els locals d’oci ni impedit que hagin obert” encara que ja no tinguin permís per fer-ho. Si aquesta situació, assegura, “ha de durar gaire més dies, farem una acció de pressió al Port Olímpic” i no ha descartat que es tracti “d’una ocupació de l’espai públic” del port.

En aquest sentit, Jordi Giró ha exigit que “l’Ajuntament es posi les piles” per recuperar aquests locals perquè, considera, això “pot endarrerir l’actuació de reconversió prevista al Port Olímpic”, que, segons les previsions, havia de començar aquest any i materialitzar-se el 2025. Aquest projecte, entre d’altres, ha de transformar urbanísticament l’espai i canviar-ne els usos per integrar-lo més a la realitat veïnal d’aquest sector de la ciutat.

Per la seva banda, el consistori ha anunciat que, ara per ara, està fent “els tràmits necessaris per recuperar els locals al més aviat possible”.

port olimpic