L’Ajuntament ha arribat a un acord amb el Gremi de Restauració per garantir el futur immediat dels 12 restauradors del Port Olímpic. Quan queda un mes perquè s’acabi la concessió actual (que data del 1992), el consistori ha decidit que cedirà els locals als restauradors fins que comencin les obres que s’han de fer al Port Olímpic.

Tal com van explicar els restauradors la setmana passada, res no els assegurava poder continuar amb els negocis a partir del 3 d’abril malgrat el compromís del govern de BComú i el PSC. Finalment, però, les dues parts han arribat a aquest acord mentre es prepara una nova licitació, que es farà un cop acabin les obres de l’espai. La fórmula acordada contempla la cessió d’aquests locals per un lloguer que gestionarà l’empresa municipal B:SM.

Actualment hi ha 800 treballadors que depenen de forma directa dels restaurants del Port Olímpic. En un futur, els locals que es quedaran al moll de Gregal hauran de respondre a un model restauració “de proximitat i vinculada al mar, i una gestió pública sostenible”.

El Gremi de Restauració, satisfet

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que és un “acord molt positiu” per a la ciutat perquè permet preservar l’activitat econòmica al Port Olímpic i que es pugui fer compatible amb les obres de remodelació de l’espai, que es preveu que tinguin una durada de com a mínim un parell d’anys. Collboni ha reivindicat el model de restauració que hi ha a la zona com un exemple de “qualitat i mediterrani”.

De la seva banda, el director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, també s’ha felicitat per l’acord assolit que diu, ha estat possible amb el consens de tots els grups polítics i els actors implicats. És un pacte que “salva el Port Olímpic, salva la restauració, salva els llocs de feina, i també reivindica aquests restaurants com un actiu de futur per a la zona”.

Adeu als locals d’oci

En canvi, els locals d’oci desapareixeran quan s’acabi la concessió, que també finalitza a l’abril. El tinent d’alcalde ha estat contundent, “volem canviar aquesta activitat per una economia blava i que els usos de l’espai siguin ciutadans”.