La presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha garantit que no votarà en contra del nou pressupost del 2020 per fer front a la crisi derivada del coronavirus, però avisa: “El veiem poc ambiciós”. En una entrevista al programa ‘bàsics‘ de betevé, Artadi s’ha mostrat favorable als 90 milions d’euros de l’anomenat fons covid, però considera que ha de ser “més gran” per fer front a l’emergència social i econòmica.

Tot i que no ha anunciat si el seu grup votarà a favor o s’abstindrà en la votació inicial de dimecres, la líder de JxC a l’Ajuntament creu que el pressupost s’acabarà aprovant, “amb més o menys entusiasme”. Les converses entre govern municipal i oposició encara continuen avui, però Elsa Artadi ha assegurat que només s’estan negociant propostes de l’oposició perquè l’executiu d’Ada Colau, ha dit, no n’ha duta cap. “És xocant que no hi hagi hagut un pla de l’Ajuntament de Barcelona”, ha afegit Artadi.

Sobre el fet de recórrer als superàvits d’anys anteriors (160 M €), Artadi s’ha mostrat dubtosa perquè El Govern espanyol encara no ha autoritzat els ajuntaments del país a poder-ho fer. Si els nous comptes municipals superen el primer tràmit, caldrà esperar fins al ple municipal del 24 de juliol per aprovar-los definitivament.

Alerta per la pèrdua de reputació

La pandèmia ha provocat un abans i un després en el turisme a la ciutat i Artadi ha demanat aprofitar la situació per replantejar-lo. “Ha d’haver-hi menys turistes“, ha dit. També aposta perquè l’Ajuntament s’impliqui en la promoció turística de la ciutat i en recuperar una reputació que, creu, és “deficient” a causa de l’impacte de l’epidèmia a Espanya.

Preguntada pel debat sobre el futur de l’estàtua de Colom, la presidenta del Grup Municipal de JxC aposta per mantenir-la. “Errem si el debat el centrem en una estàtua”, ha dit. Abans que retirar la peça o afegir una placa per contextualitzar-la (tal com proposa Ada Colau), Artadi exigeix fer una “revisió de fons” de com s’explica la colonització d’Amèrica en l’etapa educativa.