El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha replicat als veïns de la plataforma Salvem l’Interior d’Illa, a la Vila de Gràcia, que el plataner centenari no corre perill per la construcció d’habitatge públic al carrer de l’Àngel. “Tenim el convenciment i la certesa de Parcs i Jardins que l’arbre no perilla”, ha assegurat Badia en un debat a la Comissió d’Urbanisme sobre el nou pla per construir habitatge públic al barri.

Només ERC, que va pactar el pla amb el govern, hi ha donat suport, mentre que la resta de l’oposició ha fet reserva de vot fins al plenari per falta de consens veïnal. El pla preveu un edifici de nou habitatges al carrer de l’Àngel que, segons Badia, no afectarà l’arbre de l’interior d’illa. La plataforma veïnal, però, ho posa en dubte. Per això, el regidor de Gràcia ha replicat que “si l’arbre perillés demà hauríem d’enderrocar mitja Vila de Gràcia perquè hi ha centenars d’arbres en una situació exactament igual”.

El pla per construir habitatge públic a la Vila de Gràcia s’emmarca en una modificació del Pla General Metropolita per protegir 15 edificis afectats per la prolongació de la rambla del Prat. A més, es manté l’antic taller Vallmitjana, al carrer d’Astúries, que destinarà la planta baixa a un pas de vianants per connectar amb el carrer de l’Àngel.