La número dos Junts per Catalunya (JxC), Elsa Artadi, a les eleccions municipals ha carregat fort contra l’alcaldessa, Ada Colau, a qui ha acusat de “manca de lleialtat institucional” en aquest darrer mandat, perquè, diu, “ha governat d’esquena a la ciutat” i “ha fracassat en els grans temes, com l’habitatge”.

A aquesta tesi s’hi han afegit l’exalcalde Xavier Trias i l’expresident Artur Mas, en un col·loqui que han mantingut tots tres a la seu de JxC. Així, Trias ha recordat que, en la seva etapa al capdavant del consistori, “també tenia diferències amb la Generalitat” però ha recordat que “no les anunciava“. Segons Trias, aquesta és “la prioritat de Colau” i és, ha dit, “una vergonya que la senyora Colau doni sempre les culpes a la Generalitat” i que “en parli malament”: “És un error molt greu”, ha sentenciat.

Mas l’ha comparat amb la lleialtat que, per exemple, va tenir Trias amb el 9-N amb la que va tenir Colau l’1-O. Així, ha recordat que “Trias va involucrar Barcelona” en aquella consulta, però per l’1 d’octubreColau hi va posar dificultats i va mirar cap a un altre costat”, diu, “per estalviar-se problemes”, li ha reblat.

Mas: JxC és el vot útil i “segur per al canvi”

Artur Mas ha carregat contra ERC, a la qual ha acusat “d’interrogant”. Ha recordat, fent referència als tripartits de la Generalitat, que “quan ERC ha de triar entre l’eix nacional o l’ideològic [el d’esquerres], sempre en tria el segon“, per la qual cosa ha apel·lat al vot útil a JxC com a garantia de “canvi segur“. De fet, Elsa Artadi hi ha afegit que “el vot útil de l’independentisme, de la democràcia i del canvi és el de JxC”.

I Mas, Artadi i Trias han aprofitat per contraposar l’alcaldable dels republicans, Ernest Maragall, amb Joaquim Forn, de qui han dit que “té un gran sentit de país i de sobirania”. Mas ha recordat que “Forn va deixar l’Ajuntament el juliol del 2017 per ser conseller, sense saber que se li vindrien els atemptats del 17-A un mes després, però sabent tot el que li vindria per l’1 d’octubre”.