betevé ha organitzat aquest dilluns un debat amb els set partits amb representació a l’Ajuntament de Barcelona que concorren a les eleccions municipals del 2019 per parlar de la principal preocupació dels barcelonins segons el Baròmetre: la seguretat.

En el programa, conduït per la periodista Olga València, hi han participat Amadeu Recasens, de Barcelona en Comú; Jordi Martí, de JxC; Óscar Benítez, de Barcelona pel Canvi – Ciutadans; Jordi Coronas, d‘Esquerra; Albert Batlle, del PSC; Miguel Raposo, del PP i Maria Rovira, de la CUP – Capgirem Barcelona. 

Ciutat Vella, el centre de la discussió

Els problemes de seguretat i convivència del districte de Ciutat Vella ha centrat el debat. Albert Batlle, del PSC, ha proposat recuperar la figura d’un fiscal especialitzat pel districte, mentre que Jordi Martí, de JxC, ha criticat la gestió del govern. Ha dit que “ni Colau ni cap regidor no han fet la funció que havien de fer” i en aquesta línia, ha promès que si guanya la seva candidatura preveu nomenar “un responsable en exclusiva de la prevenció, la seguretat i les emergències i tornar al model de Forn”.

Óscar Benítez, de Barcelona pel Canvi – Ciutadans ha prioritzat pel districte la presència de policies “trepitjant al carrer” per davant de l’assistència social com ara treballadors i educadors socials. Des del PP, Miguel Raposo, també ha assegurat que augmentaran la plantilla de la Guàrdia Urbana en 1.500 agents i que faran més oficines pel cos. Una promesa que ha seguit Jordi Coronas, d’ERC, que ha alertat que a la comissaria de Ciutat Vella no hi cap un sol urbà més” i que calen “més recursos materials” per als agents.

El comissionat de Seguretat del govern de Barcelona en Comú, Amadeu Recasens, ha destacat la inversió del govern de 12 milions d’euros en hores extres de la Guàrdia Urbana, tot i que també ha remarcat la importància de la “qualitat” del model de seguretat per davant de la “quantitat”. Maria Rovira, de la CUP – Capgirem Barcelona, ha insistit al llarg del debat en la idea d’afrontar la seguretat des de la perspectiva de les desigualtats socials. “Per què tenim un 20% de gent en risc de pobresa, quina és  ‘essència dels diferents delictes, com revertim la situació de desigualtat amb manca d’accés a habitatge o de drets laborals”, ha dit.

Comparativa de programes

Aquí trobaràs la comparativa en matèria de seguretat dels programes electorals de les formacions amb representació a l’Ajuntament.