L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, assegura que no hi ha res que el tingui lligat al PP tot i que li donés suport a la investidura. “No he firmat cap acord d’investidura”, afirma, tot afegint que “el que s’ha votat és un alcalde socialista”. Els quatre regidors del Partit Popular van votar el nom de Jaume Collboni a la investidura per evitar un front independentista a la capital catalana, amb la condició expressa que Ada Colau i els comuns no entressin al govern.

Tot i que Barcelona en Comú ha decidit quedar-se a l’oposició, el socialista segueix reivindicant que la seva proposta era “una coalició progressista”, tot i que assumeix que “no ha pogut ser”. “Ja veurem en els propers mesos com articulem les majories necessàries per fer governable el consistori”.

Assegura que mantindrà l’estructura i els directius

Collboni diu que no farà canvis al “sottogoverno” municipal, és a dir, als càrrecs de confiança del govern municipal. L’estructura gerencial i l’estructura directiva, afirma Collboni, es mantindran intactes. “Seran de continuïtat”, ha dit en una entrevista a ‘El Periódico’. El cap de llista socialista, per tant, seguirà confiant amb els professionals que ja treballaven amb els comuns. “Primer, perquè no som sectaris, i segon, perquè hi ha professionals excel·lents al capdavant de moltes àrees de l’Ajuntament”, afirma Collboni.

Incertesa fins al darrer minut

En ser preguntat per si ja sabia que seria investit alcalde en el moment en què va entrar pel Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni ha revelat que va conviure amb la incertesa fins al darrer moment. “Vaig entrar amb dos discursos: un d’investidura i un altre com a cap de l’oposició”. Uns textos que l’alcalde, assegura, va preparar divendres al matí. Quan va veure que superaven el 21 vots va ser quan va ser conscient que estava a punt de ser investit alcalde de Barcelona.

Collboni també ha assegurat a l’entrevista que la decisió del sentit dels vots s’ha pres a Barcelona i en cap cas des de Madrid. “Hem fet el que vaig dir que faríem: portar la meva candidatura fins al final”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?