(ACN) El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha comparat la investidura de Jaume Collboni com a alcalde amb els vots dels comuns i del PP amb una aplicació “de facto” de l’article 155 de la Constitució. “Ahir l’Estat va decidir intervenir a Barcelona, va aplicar-hi un 155 ‘de facto'”, ha afirmat en una entrevista a RAC1. Maragall ha assegurat que l’argument que Xavier Trias (Junts) és independentista “és una excusa” i els ha acusat “d’entregar” Barcelona a l’Estat.

Després que es frustrés la possibilitat de tenir un govern municipal de Junts i ERC, Maragall descarta plegar. “No vull donar-los el gust de desaparèixer”, ha dit. En aquesta línia, ha assegurat que la seva intenció és seguir a l’Ajuntament, ser “coherent” i complir “el contracte signat” amb la ciutadania. De totes maneres, ha recordat que l’última paraula la tindrà el partit.

Maragall s’ha mostrat molt crític amb els comuns després que oferissin els seus vots a Collboni i ha dit que els hauria de fer “reflexionar”. Sobre la possibilitat de formar un govern d’esquerres, com va proposar Ada Colau, Maragall ha dit que la credibilitat de la ja exalcaldessa “ha quedat reduïda no a zero, sinó a sota zero”.

La vista posada en el 23-J

El líder dels republicans a l’Ajuntament ha afirmat que ara “la millor reflexió” és encarar les eleccions del 23 de juliol amb el convenciment que ERC és “l’única força que representa una capacitat de resposta efectiva” i que pot recuperar Barcelona “com a capital de drets i llibertats”.