L’endemà de prendre possessió en el càrrec, Jaume Collboni, s’ha estrenat en el primer acte com a alcalde de Barcelona. Ho ha fet en un concurs de paelles a la Marina de Port en què ha dit que s’obre una nova etapa que estarà “caracteritzada per la proximitat, el consens i el diàleg per tirar endavant Barcelona”.

Pel que fa a la revelació de Xavier Trias, que ha dit que Collboni li va oferir repartir-se l’alcaldia de Barcelona, el socialista no hi ha volgut entrar i ha dit que en aquest primer dia vol ser “un nou alcalde que trepitja el carrer, participa en una festa popular i escolta les reivindicacions dels veïns”.

Vull ser el nou alcalde de tots els barris, de tots els barcelonins, a peu de carrer, escoltant i resolent els problemes dels ciutadans i ciutadanes”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

En aquesta línia, també ha explicat que serà “un alcalde compromès amb el progrés, la cohesió social i els barris digne, nets i segurs”. També ha dit que està “il·lusionat i esperançat” i que farà costat a les entitats que mantenen viva i dinàmica la ciutat de Barcelona.

Collboni ha explicat que en el seu primer dia com a alcalde s’ha estrenat en aquesta festa popular perquè tenia un compromís amb els veïns de Can Clos: “He complert amb la meva paraula i soc aquí per celebrar amb ells aquest concurs de paelles”.

Acord i entesa amb tots els grups, excepte Vox

Sobre possibles pactes de govern, tampoc no ha revelat res. Collboni ha reiterat el que ja va dir en el discurs d’investidura, que vol ser i serà l’alcalde de tots els barcelonins i que “ho farem sobre la base del diàleg l’acord i l’entesa amb tots els grups del consistori, excepte de Vox“.