L’endemà del gir de guió que va deixar Xavier Trias sense l’alcaldia de Barcelona, en què Jaume Collboni va ser investit alcalde, Trias no ha amagat la decepció: “Avui havia de venir per donar-los la benvinguda com a alcalde, però no és així”. Ha estat rebut enmig d’una gran ovació al Consell Nacional de Junts. Ha revelat que Jaume Collboni li va oferir repartir-se l’alcaldia de Barcelona i que cadascun governés dos anys, una proposta que l’exalcalde va rebutjar: “Li vaig dir que de cap de les maneres. Ni dos anys, ni un any. Amb segons qui no hi pots anar”, ha sentenciat.

El cap de llista de TriasxBCN ha reivindicat el ja famós “Que us bombin” del seu discurs durant el plenari de dissabte: “Quan dic ‘que us bombin’, ho dic i ho repeteixo: que els bombin, és el que hem de fer des d’una confrontació intel·ligent”.

“El PP té un deure moral amb la meva persona”

Trias també ha detallat que va parlar amb Daniel Sirera (PP) per dir-li que el seu partit té un “deure moral” amb ell i els acusa d’haver difós que tenia un compte a Suïssa amb 12 milions d’euros. “Tant els hi fot, la seva missió és fer-nos fora, juguen a això”, ha criticat.

L’exalcalde també creu que “a la que poden ens fan fora” perquè “no suporten que hi hagi un alcalde que diuen independentista” i ha apuntat quin és el problema a Catalunya: “El nostre problema és que som dependents i és una dependència humiliant que no podem tolerar”.

Resultats de les eleccions municipals a Barcelona