llista pdecat eleccions generals 2023

(ACN) El Consell Nacional extraordinari del PDeCAT ha escollit Roger Montañola com a cap de llista per Barcelona a les eleccions generals 2023. Montañola farà equip amb el diputat Genís Boadella, que ocuparà la segona posició. El número u escollit pel PDeCAT no té carnet del partit però prové de l’espai polític de CiU. De fet, va ser diputat del Parlament en dues legislatures per CiU, va ser portaveu d’Unió al Parlament i va formar part de l’executiva d’Unió Democràtica de Catalunya (UCD). El Consell Nacional del PDeCAT ha escollit Montañola per majoria després que el fins ara líder del partit al Congrés, Ferran Bel, anunciés que es retira.

“Hem dit que en aquestes eleccions del 23-J hi anàvem com a PDeCAT, però amb la voluntat de reconstruir i impulsar l’espai CiU”, ha recordat el secretari d’Organització del PDeCAT, Genís Boadella. “Això comença a aflorar i estem aconseguint que la diàspora convergent es vagi agrupant al voltant d’una candidatura de rigor, de política útil i que pretén fer més forta Catalunya a Madrid”, ha continuat Boadella. “Creiem que amb Montañola es produirà la confluència de la resta de forces de la diàspora convergent”, s’ha mostrat convençut el secretari d’organització del PDeCAT, que ha avançat que estan tancant “els últims serrells” per perfilar les llistes a les quatre demarcacions.

“Espectacle dantesc” a Barcelona

Boadella també ha volgut posar l’accent en el “sorprenent” gir de guió a Barcelona, amb Trias quedant-se sense alcaldia en detriment de Collboni. “Lamentem l’espectacle dantesc que es va produir al ple de l’Ajuntament de Barcelona”, ha deplorat el secretari d’Organització del PDeCAT. “Es tracta d’una altra maniobra de perdedors que acaba tombant una alcaldia i que evita que una voluntat que existeix pugui governar a la capital catalana”, ha criticat Boadella.

Roger Montañola, figura rellevant a Unió

El cap de llista del PDeCAT el 23-J, Roger Montañola (Barcelona, 29 de març del 1986), és exdiputat del Parlament de Catalunya en la IX i X legislatures i consultor al sector privat des de fa vuit anys. Montañola és llicenciat en Ciències Polítiques i Govern per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i té un postgrau de la mateixa matèria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’any 2009 va ostentar el càrrec de secretari general d’Unió de Joves. També va formar part de la comissió permanent d’UDC i de la Comissió Executiva Nacional de Convergència i Unió. Va ser regidor a l’Ajuntament de Premià de Mar. El 2015 va esdevenir portaveu d’Unió al Parlament de Catalunya.

El 2016 va fundar la consultoria Diplolicy i, un any més tard, va impulsar l’espai de debat Twenty50. A més, va ser soci i cofundador de Diplodat Technologies, una agència d’anàlisi de risc polític. També ha col·laborat com a analista polític a TVE, RNE i, actualment, a 8TV, RAC1 i TV3.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?