Daniel Sirera
Foto: Mariona Puig (ACN)

(ACN) El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha negat que hi hagués cap tipus de pacte entre els direccions estatals del PP i el PSOE per tancar la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona. De fet, en una entrevista a RAC1 ha assegurat que va ser ell mateix qui va demanar a la cúpula del PP que pressionés els socialistes per “forçar” els comuns, i que va ser arran d’aquesta petició que el coordinador general dels populars, Elías Bendodo, va contactar amb el PSOE per oferir-los els vots del PP a canvi que BComú quedés fora del govern. En aquesta línia, Sirera ha remarcat que la decisió final la van prendre els quatre regidors del PP i el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, “10 minuts abans”.

Els últims minuts abans del ple

Segons ha revelat, quan els comuns van fer públic el comunicat en què garantien els vots a Collboni i es comprometien a passar a l’oposició ell mateix i Collboni van mantenir una conversa telefònica, poc abans de l’inici del ple. Un cop finalitzada la trucada, Sirera i els seus regidors, juntament amb Rodríguez, que també era al ple, van acordar donar els vots a Collboni.

El líder dels populars a l’Ajuntament sí que ha admès que també va fer una trucada a algú de la direcció del PP per informar-lo del pacte, però ha assegurat que li va dir que “fes el que considerés que era millor per a Barcelona” i que li va garantir suport.

Condicions i negociacions

Sirera ha recordat que la condició que van posar per oferir els vots al PSC és l’absència dels comuns al govern municipal i ha explicat que ara estan negociant sobre 43 mesures programàtiques proposades pel PP, però ha remarcat que no hi ha cap acord tancat.