El govern de Barcelona insisteix en la necessitat de limitar l’impacte que generen els creuers que arriben a la ciutat i creu que per això cal “reduir creueristes o reduir creuers”. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha respost així al president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, que en una entrevista al programa ‘bàsics’, ha tancat la porta a limitar el nombre de vaixells.

Badia creu, en canvi, que “les mesures són possibles” i que cal “un lideratge de l’administració pública”. “Esperaríem que el Port hi fos”, ha dit. Per això ha afirmat que “el que més ens preocuparia seria que la Generalitat subscrigués les afirmacions del president del Port”. El regidor defensa que el que cal tenir clar és “a on es vol arribar” i diu que “no sembla que el president del Port hagi parlat amb els veïns de Barcelona i el que ens estan demanant”.

“No va de posar més xarxes de busos movent turistes”

El regidor d’Emergència Climàtica descarta la proposta de Salvadó, que va en la línia de repartir més els turistes per evitar congestió en alguns punts de la ciutat. “Una cosa és reduir creueristes, que estaríem d’acord i l’altra és moure’ls per la ciutat”. Insisteix que “no va de posar més xarxes de busos movent turistes”, i que són necessàries mesures que limitin el nombre de visitants.

Badia ha posat com exemple el pla estratègic que s’ha dut a terme al Parc Güell per evitar la massificació i l’impacte de visitants. Assegura que si abans visitaven aquest equipament 9 milions de persones l’any, ara ho fan 4,5.