El Port Vell de Barcelona accelera la seva transformació per acollir la Copa Amèrica de vela el 2024. En total es faran 17 actuacions a curt termini amb un cost total de 86 milions d’euros. Així ho han confirmat aquest dimecres el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, i el director del Port Vell, David Pino, que també han anunciat la posada en marxa d’un bus nàutic que connectarà el moll de les Drassanes amb el de Llevant.

Les parades del futur bus nàutic

El projecte del futur bus nàutic, que encara s’ha d’acabar de definir, vol enllaçar la part més turística del Port Vell, a tocar de Colom, amb aquest nou punt neuràlgic del litoral, just darrere de l’Hotel W. Els vaixells, que funcionaran amb energia renovable, podrien disposar de parades al moll de Pescadors o el mateix Maremagnum.

La redacció del concurs públic per adjudicar el projecte es farà en el proper consell d’administració del Port de Barcelona, el mes d’abril. A partir d’aquest moment es podran conèixer més detalls del projecte. El bus nàutic entrarà en funcionament el 2024 i tindrà un cost de més d’un milió d’euros.