taxa amazon

(ACN/ Redacció) La patronal dels operadors de logística UNO ha portat als tribunals l’anomenada “taxa Amazon” de l’Ajuntament de Barcelona, que grava les grans distribuïdores de comerç electrònic per l’ús de l’espai públic durant el repartiment de mercaderies a domicili. Ho ha ha avançat ‘Nació Digital’ i ho ha pogut confirmar l’ACN.

En concret, els jutges del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han de resoldre una petició de la patronal per suspendre cautelarment la mesura, que va entrar en vigor a principis de març.

L’Ajuntament defensa l’ordenança municipal

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han confirmat que tenen constància del recurs i defensen l’ordenança, aprovada per “àmplia majoria al Consell Municipal i amb un informe favorable del Consell Tributari”. La taxa va rebre el suport del govern municipal (BComú i PSC), d’ERC, de Junts i de Cs, mentre que el PPValents i la regidora no adscrita hi van votar en contra.

La “taxa Amazon” s’adreça a les empreses que envien comandes a domicili dels compradors i que superen 1 M € de facturació anual. En canvi, no afecta la distribució de mercaderies entre negocis, ni tampoc les comandes en línia fetes per particulars que es vagin a buscar a punts fixos de recollida. Es tracta d’una iniciativa pionera i innovadora a Espanya i també a Europa, i que fins ara no s’ha aplicat a cap altra ciutat.