El turisme tornarà amb força al llarg d’aquest 2023 a Barcelona. La previsió és que les xifres arribin a les d’abans de la pandèmia i, en alguns casos, les superin. Segons l’Observatori del Turisme a Barcelona, aquest any el Port de Barcelona ha programat l’arribada de 850 creuers, situant-se per davant dels que van arribar el 2019 i l’any passat. Els mesos estrella seran el maig i l’octubre, amb l’arribada d’un centenar cada mes. Durant el primer trimestre d’aquest 2023, s’estima que operin una vuitantena de vaixells i, d’aquests, 32 ho faran aquest mes de març.

La previsió de vols, gairebé els mateixos que abans de la pandèmia

La programació de vols a escala mundial per als propers tres mesos mostra una recuperació d’entre el 94 % i el 96 % respecte als nivells de capacitat programada abans de la pandèmia. Ara mateix operen 65 companyies des de l’aeroport de Barcelona i volen a 155 destinacions —de les quals 37 són intercontinentals—. Per a aquest estiu s’han previst rutes noves: Avianca connectarà Barcelona amb Cali i Medellín (Colòmbia) i United Airlines amb Chicago.

Un altre índex que s’estudia per veure l’estat del turisme és la cerca “online” de la destinació. Per ara, les cerques fetes a Google de Barcelona ciutat com a destinació turística s’ha situat, de mitjana, una mica per sobre de les mateixes setmanes analitzades del 2022 i del 2019. En el darrer mes, la destinació Barcelona s’ha situat en el 9è lloc en el rànquing de destinacions internacionals en cerques d‘allotjament i en 7è lloc, en el de vols, per davant hi ha Londres, Dubai, París, Amsterdam, Nova York i Lisboa.

3,2 nits d’estada a la ciutat

Els turistes que volen visitar Barcelona reserven l’allotjament amb uns dos mesos d’antelació, segons les xifres del mes de febrer. L’estada mitjana a la ciutat se situa en 3,2 nits de març a maig, la mateixa xifra que el 2022.

Procedència dels visitants de Barcelona en el darrer mes?

Pel que fa a les nacionalitats dels turistes que han visitat Barcelona el febrer, han estat en primer lloc espanyols i, en segona posició, els turistes procedents dels Estats Units, que s’han recuperat del tot després de la pandèmia.

  • Espanya: 28,6 %
  • Estats Units: 17,8 %
  • França: 8,8 %
  • Regne Unit: 7 %
  • Alemanya: 4,6 %
  • Itàlia: 3,6 %
  • Països Baixos: 2,2 %