La candidata de la CUP a les eleccions catalanes del 14 de febrer, Dolors Sabater, ha cridat la resta de forces polítiques a “escollir bàndol” entre “el veïnat” i “els grans tenidors”. En un acte electoral centrat en l’habitatge, Sabater també ha criticat la participació dels Mossos d’Esquadra en els desnonaments. “Em sembla inadmissible aquest paper actiu que ha tingut la Generalitat en el tema dels Mossos” ha dit.

La presidenciable de la CUP ha afirmat que “en aquest país que volem caminar cap a una república catalana independent, dels drets socials, no volem que es persegueixi el dret a l’habitatge”. Ha afegit una petició: “Demanem una negació a col·laborar amb aquesta persecució, aquesta guerra entre bancs, fons voltor, polítics, perversos i les veïnes dels nostres barris”. Ha donat una “dada rellevant que Junts, quan fa campanya, s’oblida de dir,” i és que “en els últims quatre anys, els Mossos han multiplicat per quatre la intervenció en desnonaments.”

Cap desnonament i regulació del lloguer

Sabater ha explicat que l’aposta de la formació anticapitalista és “cap més desnonament, incorporar al parc d’habitatge públic els immobles buits en mans de bancs, fons voltor i grans tenidors, regular el lloguer de forma efectiva a un màxim del 30 % del sou i blindar el dret a l’habitatge”.

Per aconseguir-ho ha afirmat que és indispensable que el govern es posicioni: “No pot deixar sols els moviments socials que defensen l’habitatge i les veïnes en risc.”