(ACN) El PPC aprofita les últimes hores de la campanya per al 14-F per intentar caçar el vot fronterer constitucionalista i s’erigeix com l’única alternativa capaç de posar punt final al procés. “Ja hi érem quan altres ni existien o ni es presentaven a les eleccions. Només nosaltres podem garantir el canvi”, ha etzibat el president del PP, Pablo Casado, en al·lusió a Cs i Vox.

Per la seva banda, el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, ha emfatitzat la crítica a la ultradreta i avisa que per posar fi al “separatisme” no s’ha de “substituït un nacionalisme per un altre” en al·lusió a Vox: “Utilitzen els mateixos termes i diuen covards i traïdors als que no pensen com ells”.

Fernández no ha desaprofitat l’ocasió del penúltim míting d’aquesta campanya per insistir en la idea que el PSC i l’independentisme tenen fet el pacte per a l’endemà del 14-F. “L’únic cordó sanitari real és el que es va aplicar al PP”, afirma Fernández, en al·lusió al document signat per les formacions independentistes per vetar el PSC en una eventual negociació.

“Si parlessin d’un cordó sanitari haurien trencat l’acord de la mesa de diàleg i els més de 40 acords municipals. Vaja cordó sanitari, és una sauna! Un paperot per salvar un ‘efecte Illa’ que s’està evaporant”, ha etzibat el candidat del PPC. Cal, afegeix Fernández, “evitar des de Catalunya” una operació per “trencar la unitat a tota Espanya”.

Casado defensa un vot que “val per tres”

Per la seva banda, Casado ha defensat que el vot al PPC “val per tres” perquè s’ha d’interpretar en clau catalana, espanyola i europea. Els populars, diu, tenen propostes com la “revolució fiscal” o la millora de la sanitat en l’àmbit autonòmic, la batalla contra l’ocupació o contra “l’adoctrinament” a les aules en l’àmbit estatal, i la gestió del pla de rescat o la fi del ‘procés’ en l’àmbit europeu.

En aquest darrer punt, el president del PP ha assegurat que no es pot deixar la lluita contra el separatisme en mans Vox, a qui s’ha referit com a “partit residual”. Casado assegura que el procés d’independència de Catalunya s’acabarà “només amb la llei” i demana a la ultradreta que deixi de “sobreactuar”.

És per això que, segons Casado cal concentrar el vot constitucionalista en el PPC. “Fins ara no hem tingut la clau i ara si la tenim podem garantir el canvi”, ha explicat. El líder popular demana als ciutadans que diumenge vagin als col·legis “amb serenor” i dipositin la confiança en forma de vot en “un partit que val la pena”. Serà, diu, “la peça que canvia la partida”.