El candidat d’ERC a les eleccions del 14-F , Pere Aragonès, ha demanat concentrar el vot “de tots els independentistes”, després que Laura Borràs (JxC) hagi centrat la seva campanya a atacar els republicans. En un acte centrat en el treball digne, Aragonès ha dit que “queda més clar que mai” que el govern ha de recaure en un “lideratge que es posi per sobre de trepitjar el peu de qui tens al costat”, en referència a Junts.

Aquestes declaracions les ha fet el mateix dia que ERC ha publicat una carta adreçada als indecisos. Rubricada pel mateix Aragonès, per Oriol Junqueras i per Marta Rovira, l’escrit avisa que “una participació baixa facilitarà l’entrada de Vox” al Parlament i exposa l’estratègia republicana en clau nacional: “Ser-ne més, estar més preparats i treballar més i millor”.

Reduir l’atur juvenil

Aragonès ha comparegut en el penúltim acte de la campanya electoral amb altres membres de la formació per explicar mesures en l’àmbit laboral. Una de les més destacades és obrir una línia d’ajuts a empreses que contractin joves; l’objectiu és inserir fins a 25.000 joves al món laboral i reduir fins a un terç l’atur juvenil actual de Catalunya. ERC també proposa invertir 105 M € trimestrals per complementar els ajuts als treballadors que depenen dels ERTO.