“Ella té molt poder” és la frase que acompanya l’anunci promocional que l’Ajuntament de Barcelona ha publicat a les xarxes per agrair l’esforç i responsabilitat dels ciutadans durant la crisi del coronavirus. Una pandèmia que ha deixat imatges inèdites com les de la ciutat buida, amb carrers, places i avingudes sense cotxes ni vianants.

El vídeo, que versiona la cançó de ‘La gitana hechicera’, de Peret, estrenada en la clausura dels Jocs Olímpics del 92, també homenatja els comerços essencials, que no han deixat de treballar, com forners o fruiters i també els que han reobert més tard però que no han parat de fer feina amb la persiana abaixada, com les botigues de roba o les llibreries.

A les imatges no hi falta tampoc el lema dels balcons “Tot anirà bé”. Els balcons han estat escenaris de càntics, balls, cassolades i aplaudiments a sanitaris que cada dia vetllen per la salut dels malalts. Altres moments que deixa el confinament són els aniversaris celebrats a distància amb el veí de davant; la recuperació dels terrats per fer-hi vida i esport; les primeres sortides de la mainada al carrer després de dies de confinament i les cadires de les terrasses, que deixen d’estar amuntegades per tornar a omplir-se de converses i trobades. El “poder de Barcelona” també el tenen els que viatgen en transport públic amb mascareta i els treballadors que tenen cura de persones grans i dependents, que tenen també protagonisme en aquesta campanya institucional.

La campanya ha estat compartida a través de les xarxes socials per Ignacio Martínez Padilla, assessor municipal des del 14 de maig, en plena pandèmia. Padilla va ser director creatiu de l’Ajuntament de Madrid quan Manuela Carmena n’era l’alcaldessa.