Un diumenge d’abril, plàcid i assolellat com aquest, hauria omplert places i bars de tota la ciutat. El confinament pel coronavirus, però, ha deixat un aspecte molt diferent als carrers. El que no ha canviat són alguns hàbits, com l’hora del vermut.

Molts barcelonins que tenen terrasses o balcons han buscat especialment el sol del migdia per esbargir-se i escapar, ni que sigui unes hores, de la rutina del confinament. Els ingredients, els habituals d’un aperitiu de diumenge: patates, cervesa, olives… Un petit gest de normalitat, complementat en molts casos, com el Jordi i la Clàudia, amb videotrucades per compartir el moment amb amics o familiars.

Fins i tot hi ha qui ha aprofitat el vermut com a excusa per parlar amb els veïns i conèixer-se millor. Tot i viure una al davant de l’altra, l’Eli i l’Adriana no sabien res l’una de l’altra fins que es van trobar cada vespre aplaudint als serveis essencials. Avui han quedat per fer un vermut de balcó a balcó: les separen amb prou feines els deu metres d’amplada del carrer. Cap impediment per gaudir d’un petit plaer, més apreciat que mai.