El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que un cop controlat l’àmbit sanitari de la pandèmia del coronavirus, ara és moment de recuperar activitats econòmiques, com el turisme, un dels sectors més perjudicats i també un dels que alimenta l’economia espanyola. Sánchez ha anunciat que hi haurà temporada turística i que garanteix el turisme nacional a destinacions de platja o de muntanya. Ha convidat els hotelers i restauradors de les principals destinacions de vacances que es preparin per recuperar l’activitat en pocs dies. També ha animat els ciutadans a “organitzar les seves vacances, que es podran fer a partir de finals de juny i en endavant”.

També ha afirmat que a partir del mes de juliol “es recupera l’entrada de turisme estranger en condicions de seguretat”, sempre que es compleixin els preceptes establerts per la Unió Europea. Sánchez ha insistit que, a banda dels atractius turístics i culturals, Espanya ha de treballar per “garantir que els turistes no correran riscos ni ens portaran riscos al nostre país“. Ha explicat que amb la implicació del sector han ideat mesures per impulsar el turisme amb seguretat sanitària i sostenibilitat mediambiental.

L’ingrés mínim vital, a partir de juny

Un altre dels anuncis destacats d’aquest dissabte és que el Consell de Ministres aprovarà, aquesta setmana, l’ingrés mínim vital. Es tracta d’una nova prestació destinada a famílies vulnerables. Sánchez ha explicat que és “una mesura històrica” i un compromís del Govern per aconseguir que “ningú es quedi enrere”.

El cost anual d’aquesta ajuda, que anirà a càrrec de la Seguretat Social, serà de 3.000 milions d’euros i donarà cobertura a 850.000 llars. Les famílies cobraran la prestació a partir d’aquest mes de juny.

Deu dies de dol

El president Sánchez ha anunciat que a partir de dimarts, quan tots els territoris de l’estat espanyol estigui almenys en la fase 1, es declararan deu dies de dol oficial per les víctimes del coronavirus. Les banderes onejaran a mig pal i ha avançat que al final de la desescalada hi haurà actes d’homenatge als morts de l’epidèmia.