L’Ajuntament i la Generalitat estan treballant perquè els ciutadans de Barcelona es puguin moure per tota l’àrea metropolitana aviat i no hagin d’esperar a superar la fase 3 tal com estableix el pla de desescalada. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que aquest vespre les dues administracions es reuniran de nou per tractar la mesura que ha donat a conèixer la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest mateix divendres. Colau ha dit que s’està buscant la millor fórmula per fer possible la mobilitat més enllà de la ciutat garantint que no augmenti el risc de contagis per coronavirus.

Minimitzar riscos

Ada Colau ha reconegut que la decisió de permetre la mobilitat a l’àrea metropolitana és d’interès de la Generalitat, l’Ajuntament i la resta de municipis perquè totes les poblacions estan molt interconnectades. Ara bé, l’alcaldessa ha reconegut que la mesura té un alt grau de dificultat perquè “la mobilitat té un component de risc i el fet que no n’hi hagi també pot comportar aglomeracions”. Colau no s’ha volgut pronunciar sobre quan podria entrar en vigor la flexibilització de la circulació ni tampoc no ha volgut expressar la seva opinió sobre la qüestió.

Per fer possible la lliure circulació a l’àrea metropolitana, una possibilitat és que Barcelona i les regions sanitàries metropolitanes sud i nord s’agrupin en una mateixa regió.

“Aquest cap de setmana encara no som en fase 1”

L’alcaldessa també ha volgut fer una crida a la prudència perquè la ciutadania es comporti amb responsabilitat malgrat les dades sanitàries evolucionen positivament. L’alcaldessa ha alertat que la fase 1 arribarà per a Barcelona dilluns, 25 de maig, i per tant, aquest cap de setmana “encara no som en fase 1”. Per això, demana que els barcelonins mantinguin les distàncies de seguretat, que duguin mascaretes si és necessari i que evitin aglomeracions.

El pas de Barcelona a la fase 2

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que el Ministeri de Sanitat hagi aprovat la proposta de l’Ajuntament i la Generalitat perquè la ciutat passi a la fase 1 de la desescalada pel coronavirus aquest proper dilluns, 25 de maig. Colau també ha explicat que el pas a la fase 2 es farà quan els indicadors sanitaris ho aconsellin. “No volem guanyar una cursa sinó controlar els contagis i avançar de manera segura i sense fer passes enrere” ha sentenciat. Tal com està establert en el pla de desescalada, la fase 2 podria arribar com a molt d’hora el 8 de juny, quan la regió sanitària de Barcelona hagi estat dues setmanes en fase 1. Amb tot, l’alcaldessa no descarta que s’avancin mesures i que s’entri en una fase intermèdia com la 0,5.