El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet oficial la data en què tornarà la Lliga de futbol professional. Serà el dilluns 8 de juny. Serà a partir de llavors quan la competició podrà tornar a jugar uns partits, després de la crisi del coronavirus, que es preveuen per al cap de setmana.

Els partits podrien començar el cap de setmana del 12 de juny

En la roda de premsa, el president Pedro Sánchez ha afirmat que “ha arribat el moment de recuperar moltes activitats quotidianes. A partir del 8 de juny, tornarà la Lliga de futbol”. Tot i que els equips de futbol encara no poden entrenar-se en grups grans, el president de la competició, Javier Tebas, podria publicar en breu el calendari de partits sense públic, que es preveu molt dens i amb poc descans entre jornades. Segons el president de la competició però, si tot està en ordre, no es descarta que puguin començar a competir el mateix dilluns. La data del primer partit, però, encara s’ha de confirmar pel Ministeri de Sanitat, els clubs i la competició.

La propera jornada

La Lliga va quedar suspesa en la jornada 28. El Barça, líder de la competició, haurà de viatjar a Mallorca i l’Espanyol rebrà l’Alabès. Els primers partits de la Primera Divisió seran els següents:

Mallorca – Barcelona

Espanyol – Alabès

R. Madrid – Eibar

Sevilla – Betis

Leganés – Valladolid

València – Llevant

Celta – Vila-real

R. Societat – Osasuna

Athletic – At. Madrid

Granada – Getafe