S’ha estrenat el bus llançadora que connecta la plaça d’Alfons el Savi amb el Parc Güell, pensat per als turistes. Fa mig any que l’Ajuntament va anunciar que posaria en marxa aquest servei, que serviria per descongestionar de visitants les línies d’autobús que arriben fins al parc, com la V19 i la 24. Durant les primeres hores d’aquest dilluns han estat molt pocs els usuaris que han utilitzat el bus. Poc després de les nou del matí el recorregut s’ha fet en 10 minuts perquè hi havia poc trànsit, però la previsió és que es faci en mitja hora. Segons l’Ajuntament el bus està transportant aquest primer dia unes 200 persones cada hora i el màxim és de 800 persones per hora.

L’autobús fa el servei d’anada i de tornada, sense parades, i seguint l’itinerari següent: plaça d’Alfons el Savi, carrer de Praga, l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, la plaça de Sanllehy, el carrer de Ramiro de Maeztu i la carretera del Carmel.

recorregut bus llançadora Parc Güell

 

El tiquet per a l’autobús s’ha incorporat en el preu per entrar a la zona monumental del parc, que costa 10 €. El comboi té una capacitat per a 80 persones i es calcula que pot transportar gairebé 700 persones per hora en temporada alta (1 d’abril – 27 d’octubre).

L’Associació de Veïns del Baix Guinardó, contrària a la mesura

El president de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, Enric Buscarons, ha assegurat que aquest servei “se’ls va imposar” i no es va consensuar amb els veïns. Segons Buscarons la millor opció era situar la parada d’inici a la ronda del Guinardó just al davant de l’Hospital de Sant Pau. D’aquesta manera, diu, els turistes podrien sortir de la parada de Guinardó – Hospital de Sant Pau i agafar l’autobús fins al parc.

Per rebutjar la posada en marxa del servei prop d’una cinquantena de persones han fet un tall de trànsit a la ronda del Guinardó a l’altura de la plaça d’Alfons el Savi a les 13.30 h d’aquest dilluns.

 

protesta bus llançadora Parc Güell