mascareta

El Congrés dels Diputats ha ratificat aquest dimecres el decret llei que el 26 de juny va eliminar l’obligatorietat de la mascareta en exteriors, quan es pot mantenir la distància de seguretat. El decret llei s’ha convalidat amb els vots favorables del PSOE, Podem, Cs, Bildu i el PDeCAT, els vots en contra del PP, i l’abstenció d’ERC, Junts, CUP i el PNB. El resultat de la votació ha estat de 180 vots a favor, 90 en contra i 79 abstencions.

La mesura, per tant, es manté en vigor, tot i que algunes comunitats autònomes s’havien mostrat partidàries de tornar a l’obligatorietat de les mascaretes en tots els supòsits. És el cas del País Basc i també de les Balears, que les recomana en qualsevol circumstància. També aquí, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va traslladar fa uns dies a Sanitat que fes marxa enrere.

Darias: “Les mascaretes continuen sent obligatòries”

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha defensat la ratificació del decret llei. Considera que és una mesura “prudent”, que “s’adopta de forma limitada i progressiva”. Darias insisteix que les “mascaretes continuen sent obligatòries al nostre país” i que, de fet, només se’n fa “una mínima regulació”, rebaixant-ne l’ús “en determinats moments molt concrets”. A més, defensa que la mesura “té el suport de l’evidència científica”.