Segons l’últim balanç del Departament de Salut, hi ha 404 pacients crítics a les UCI per covid-19. Feia més de tres mesos que aquest indicador no superava el llindar dels 400. De fet, des de l’1 de juliol el nombre d’ingressats a les UCI catalanes s’ha triplicat de llarg.

Dels 404 pacients crítics que ha reportat el Departament de Salut, 224 necessiten ventilació mecànica, nou requereixen oxigenació per membrana externa (ECMO) i 171 no estan rebent cap suport respiratori mecànic.

El balanç actual d’ingressats a les UCI és similar al que es va registrar el 15 de maig, amb 403 pacients crítics. Tot i això, encara queden lluny els pics màxims de les onades anteriors. A l’abril, la més recent, es va arribar als 519 pacients crítics. El rècord de tota la pandèmia se situa en els 1.528 ingressats a les UCI que es van comunicar el 6 d’abril del 2020. La directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, va apuntar que el pic de la cinquena onada pel que fa a l’ocupació de les UCI pot arribar abans de l’agost.

La franja d’edat dels 60 als 69 anys encapçala l’ocupació a les UCI

A diferència d’altres onades de la pandèmia, la franja d’edat dels majors de 70 anys no està sent la més afectada pels casos greus de covid-19. La franja d’edat que comprèn dels 60 als 69 és la que suma més pacients crítics en la cinquena onada, seguida pels pacients d’entre 40 i 49 anys.