Elisenda Alamany Jordi Coronas

El Grup Municipal d’ERC ha assenyalat el PSC per la falta d’acord a l’hora d’escollir el nou síndic de greuges de Barcelona, decisió que s’ha ajornat al setembre. La portaveu adjunta, Elisenda Alamany, ha culpat del bloqueig polític les diferències entre els dos socis de govern (comuns i socialistes) i ha dit que li preocupa que el PSC “prengui decisions clau” en l’executiu municipal: “El nus està aquí”. Mentre que Barcelona en Comú aposta per David Bondia, guanyador del procés participatiu, el PSC no es pronuncia i diu que treballa per trobar el consens.

El que ens preocupa és que no existeix consens entre els partits de govern. Aquest és el veritable problema. No volem que el PSC prengui les decisions clau i el nus està aquí
Elisenda Alamany, portaveu adjunta d’ERC

La tria del síndic s’ha de fer al plenari per majoria qualificada i ni Bondia ni l’altre aspirant, l’exregidor del PSC Ramon Nicolau —que va rebre l’adhesió de més entitats— no tenen els suports garantits. La portaveu adjunta d’ERC ha demanat respectar la votació popular que es va fer al maig: “Està en joc la participació en aquesta ciutat”. Alamany s’ha preguntat quins arguments es donen perquè qui va guanyar el procés participatiu no pugui ser el síndic: “El que es parli als despatxos s’ha d’explicar molt bé”.

En contra de la foto del rei al saló de plens

En la mateixa roda de premsa, el portaveu Jordi Coronas s’ha mostrat contrari que la imatge del rei Felip VI torni al saló de plens de l’Ajuntament en virtut de la sentència del Tribunal Suprem. Coronas considera que el rei “no representa els valors de la ciutat i representa una institució que s’ha demostrat corrupta”. Per això, ha criticat que el govern hagi deixat en mans dels serveis jurídics els compliment de la sentència, i ha demanat que s’imposi la majoria que, en el mandat anterior, va decidir canviar el nom de la sala i retirar el bust de Joan Carles I.