L’Ajuntament de Barcelona vol omplir d’activitat els locals buits de mercats municipals. Per ara, el consistori està estudiant la possibilitat d’incloure els tres mercats de Ciutat Vella (la Boqueria, de la Barceloneta i de Santa Caterina) al programa Baixos de Protecció Oficial —que busca comerços de proximitat i activitats culturals per omplir locals buits—. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat que la intenció és “fer-ho més atractiu per als qui no pensen que la seva activitat es pot desenvolupar dins d’un mercat”.

Rabassa ho ha dit en la presentació de la tercera convocatòria del programa Baixos de Protecció Oficial, que aquest cop busca negocis per omplir nou locals de Ciutat Vella. Les dues edicions anteriors ja han activat 16 locals més del districte.

Barcelona capta 86 propietaris de locals

En paral·lel al programa de baixos, l’Ajuntament també està en ple procés per comprar locals comercials de privats que ara estan buits. Al juny, el consistori va obrir un fons de 16 M € per atreure propietaris, i ara ja n’hi ha 86 que s’han mostrat disposats a vendre la seva propietat. Segons ha explicat el regidor de Presidència, Jordi Martí, la majoria es concentren a les Corts, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Ara s’obre el període perquè l’Ajuntament estudiï les ofertes una a una per decidir quines acaba comprant. Les ofertes tenen un valor de mercat de 30 M €, gairebé el doble del pressupost municipal per a aquesta iniciativa.