gent amb mascareta al carrer

La irrupció de la variant delta endarrereix els plans per poder assolir la immunitat de grup. Si fins ara es parlava que calia arribar a un 70 % de la població vacunada, ara aquesta xifra puja fins a un 85 o un 90 % dels vacunats. La xifra l’ha donada la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i fa preveure que no s’arribarà a la immunitat de grup fins després de l’agost.

El 88 % de contagis a Barcelona són de la variant delta

La progressió de la variant delta a Catalunya està sent fulminant. Fa només 10 dies, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegurava que representava el 60 % dels contagis a Catalunya. Ara, a Barcelona, el 88 % dels casos ja són d’aquesta variant. Segons ha explicat aquest dimecres el cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Tomàs Pumarola. I no només és la variant predominant de forma clara, sinó que està “desplaçant i eliminant del mapa la resta de variants”.

Les vacunes mantenen la protecció en els casos greus

Pel que fa a la protecció de les vacunes, la variant delta (79 %) és menys efectiva que l’alfa (89 %) enfront als casos de malaltia lleu. En canvi, en casos de gravetat i hospitalitació amb la variant delta, la vacuna té una major protecció (96 %) respecte a les altres (93 %). El cap del servei de Microbiologia assegura que, de moment, les vacunes mantenen la capacitat de protecció en els casos greus amb les variants actuals. També alerta, però, que “estem immersos en un procés extraordinàriament dinàmic” i, per tant, “sempre tenim la possibilitat que aparegui nova variant més adaptada que la delta”.