El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat a l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, que es pronunciï sobre la llei de l’habitatge i digui què votarà Junts quan la norma arribi al Congrés dels Diputats. “Potser està esperant la trucada de Puigdemont des de Brussel·les perquè li digui què ha de fer?”, ha ironitzat Collboni aquest dijous al costat del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, de visita a Barcelona.

Collboni ha acusat Trias d’“amagar les sigles del partit” en el nom de la candidatura —que es dirà Trias per Barcelona—, i li ha reclamat que no amagui també el seu programa electoral, digui què en pensa, de la llei que regula els lloguers, i expliqui les seves prioritats en aquesta matèria. “L’habitatge és la prioritat número u de Barcelona i dels joves, i ens hauria de dir què pensa i què farà Junts amb aquesta llei”, ha afirmat el candidat socialista.

Insta Colau a “sumar i no fer més autocrítica”

L’alcaldable del PSC també ha valorat que l’alcaldessa, Ada Colau, apuntés que la mesura anunciada pel president espanyol, Pedro Sánchez, de mobilitzar pisos de la Sareb per al lloguer social tindrà “poc impacte” a Barcelona. Collboni ha reclamat que les forces progressistes “sumin i no facin més autocrítica de la imprescindible, que per a això ja tenim la dreta”. Ha dit que l’accés a l’habitatge serà la prioritat del PSC amb un pla per aconseguir 25.000 pisos nous.

Bolaños: “Collboni serà alcalde”

Jaume Collboni i el ministre Félix Bolaños han fet una passejada pel barri de Vallcarca i els Penitents. Des d’allà, Bolaños s’ha mostrat convençut que Collboni “aviat tindrà un canvi important a la seva vida perquè serà alcalde de Barcelona”. El ministre ha reivindicat el PSC en les eleccions municipals 2023 com a “garantia de polítiques progressistes i de saber governar”. “Apostem per una Barcelona que ens torni a enlluernar i enamorar”, ha apuntat.