El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, de voler “pactar el poder” amb el PSC i replicar a l’Ajuntament el mateix acord de govern que hi ha hagut aquest mandat a la Diputació de Barcelona. “Per Junts, la millor opció és pactar amb el PSC; parlen de poder, no de Barcelona“, ha criticat Maragall, que ha afegit: “Jo no pactaré poder. Faré un acord amb la ciutadania”.

Ernest Maragall ha fet aquestes crítiques a Trias des de la nova seu de campanya d’ERC Barcelona, al barri del Fort Pienc. “Aquestes eleccions han d’anar de Barcelona”, ha insistit el candidat republicà, que ha aprofitat l’estrena de la seu per distingir-se de l’exalcalde. Per Maragall, Trias amaga les sigles de Junts perquè “s’avergonyeix del seu partit” i ha contraposat una actitud “d’entrega i ocultació” amb “l’orgull de ser d’ERC i tenir projecte”.

“Barcelona no pot ser una barra lliure”

El cap de llista d’ERC a les eleccions municipals 2023 també ha carregat contra Xavier Trias, que aquest dilluns en un acte va dir que cal posar “catifa vermella” a les empreses. Ernest Maragall ha replicat que amb les empreses cal entendre-s’hi i arribar a acords però pensant en l’interès general de la ciutat i no entregar-s’hi “com va passar en el mandat Trias”. “Barcelona no pot ser una barra lliure ni una catifa vermella”, ha reblat Maragall.