El candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat a favor del creixement econòmic de la ciutat i diu que això passa per l’ampliació de l’aeroport i per un turisme de més poder adquisitiu. Ara bé, tot i que creu que el nombre de visitants ha de tenir un límit, ha rebutjat el decreixement que assegura que pregonen comuns i Esquerra.

“Jo soc amic de l’economia i no hi ha alternativa al creixement econòmic que plantegem nosaltres“, ha dit el fins ara primer tinent d’alcaldia, que s’ha referit a BComú com els seus “exsocis”. De fet, ha dit que les tres condicions que posarà per formar govern municipal després del 28-M són el creixement econòmic, amb l’ampliació de l’aeroport, la garantia de polítiques socials i la lleialtat a l’Estat i les institucions europees.

Una nova taxa de terrasses

Collboni ha fet aquestes declaracions en un debat organitzat pel Gremi de Restauració de Barcelona i Barcelona Oberta, on ha defensat una nova taxa de terrasses consensuada amb experts i fent una comparativa amb altres ciutats. L’actual taxa està bonificada en un 75 % per l’Ajuntament davant les queixes dels restauradors.

Un gran pacte per “recuperar” Ciutat Vella

A més, Collboni ha apostat per fer un gran pacte per reactivar Ciutat Vella, que segons el socialista és l’únic districte que no s’ha recuperat de la pandèmia. Per això vol reeditar el gran acord dels anys 80 per dinamitzar la zona, i que actualment “està esfilagarsat”. La reforma de la Rambla, en aquest sentit, ha assegurat que és la gran oportunitat per recuperar el passeig per als barcelonins, i ha afegit que si és alcalde enviarà “els millors” a governar Ciutat Vella.