El candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha exhibit aquest dimecres el suport de més de 150 personalitats de la societat civil de cara a les eleccions municipals 2023. En un acte al Teatre Gaudí, s’ha presentat el manifest ‘Millor per Barcelona’, que signen noms com la poetessa Marta Pessarrodona, el metge Bonaventura Clotet, el periodista Tatxo Benet, la restauradora Ada Parellada o l’empresari Victor Font.

També li dona suport l’advocat i exregidor Joaquim Forn, que va ser mà dreta de Trias, així com la periodista i escriptora Pilar Rahola. A la llista també hi figura el farmacèutic Antoni Vila Casas; els escriptors Maria de la Pau Janer i Vicenç Villatoro; la dibuixant Pilarín Bayés; el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené; l’advocada Magda Oranich i les metgesses Marina Geli i Magda Campins, entre altres noms, molts del sector sanitari.

“Els únics que no governarem amb Colau”

En l’acte, l’alcaldable ha presentat la seva candidatura, que es dirà Trias per Barcelona, com l’única força que “de manera clara” no governarà amb Ada Colau. “No perquè ens dediquem a fer la contra, sinó perquè això no va”, ha dit Trias. L’exalcalde ha afegit que després de vuit anys de Colau, un mandat més “ens pot portar a un desastre. Hem de reaccionar i ser llestos”.

Xavier Trias ha dit que amb la llista que ha configurat ha aconseguit “un miracle” per haver agrupat gent de Junts, el PDeCAT, Demòcrates i MES. “I hem d’aconseguir governar”, ha dit el candidat, que ha admès que no això no està garantit encara que es guanyin les eleccions. Per això, ha afirmat que el seu equip està disposat a pactar per governar.