La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, s’ha compromès a no fer cap superilla més i ha dit que revertirà tot el que es pugui, començant per l’urbanisme tàctic. Tot i això, ha reconegut que desfer la superilla de l’Eixample té un cost i que prefereix gastar-se aquests diners en altres actuacions. Ho ha dit en la presentació del lema de precampanya “Paraula de Grau”, amb què vol demostrar que no diu mentides.

“No hi haurà ni una superilla més; de fet, tot el que puguem revertir ho revertirem”, ha assegurat Grau, que ha apuntat que si el cost de desfer una superilla és “lesiu per als ciutadans”, buscarà maneres de compensar-ho. La candidata de Cs ha apostat per destinar els diners a “oxigenar la Gran Via o recuperar la connectivitat mar-muntanya a la via Laietana”, que ha anomenat “urbanisme de rescat”.

Més Guàrdia Urbana i menys impostos

Durant la precampanya de les eleccions municipals 2023, la candidata de Cs ha explicat que posarà l’accent en temes com la seguretat, la fiscalitat o les ocupacions. En aquest sentit, ha detallat propostes com incrementar la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 1.500 agents més, promoure el desallotjament d’ocupes, abaixar impostos i garantir la gratuïtat dels llibres de text a primària i secundària, així com eliminar l’urbanisme tàctic.