El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, demana a la Generalitat que reobri l’oci nocturn. Considera que si s’aixeca el toc de queda sense afavorir una alternativa es poden produir “dificultats”, com ara les botellades. “Si s’obre la possibilitat que les persones puguin sortir a partir de la una de la matinada és obvi que, paral·lelament hi ha d’haver l’articulació de l’oci nocturn que inexplicablement continuarà tancat”, afirma. Les discoteques i els bars musicals van haver de tornar a tancar portes el passat 24 de desembre per intentar aturar l’expansió de contagis de la variant òmicron.

Collboni creu que l’eliminació del toc de queda és una rectificació “insuficient”, perquè la Generalitat encara manté la resta de restriccions vigents, especialment les que afecten a l’oci nocturn. “Si anem a un escenari de flexibilitzar restriccions s’ha de fer amb coherència de totes les restriccions, no només del toc de queda”, assegura.

Som líders en restriccions i també líders en les xifres d’extensió de la malaltia. Alguna cosa no s’ha fet bé”
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

La fi del toc de queda i el tancament de l’oci nocturn, “una de les pitjors combinacions”

Precisament el comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela, ha assegurat aquest divendres que la fi del toc de queda amb l’oci nocturn tancat és “una de les pitjors combinacions” perquè afavoreix la concentració de persones a la via pública, sobretot joves. Tot i que aquesta primera nit sense confinament nocturn ha estat “força tranquil·la”, pronostica que aquest cap de setmana hi hagi “més incidències“.