La primera nit sense toc de queda a Barcelona ha estat força tranquil·la. Alguns espais on habitualment s’hi concentren botellades, com les platges, han estat buits de gent. Les baixes temperatures d’aquestes últimes nits no conviden tampoc a estar al carrer. Tot i això, a la plaça dels Àngels, la del MACBA, sí que hi han tornat les botellades. Algunes persones s’hi han concentrat amb ampolles i llaunes de begudes. També al passeig del Born, en tancar els locals, alguns s’han resistit a marxar cap a casa. Eren majoritàriament turistes i estudiants que han continuat bevent i cantant al carrer. La presència de la Guàrdia Urbana, però, els ha acabat dissuadint i el barri s’ha acabat buidant.

300 desallotjats per la policia

Aquesta ha estat la primera nit que els ciutadans han pogut sortir al carrer lliurement a la matinada, després de gairebé un mes sense poder-ho fer, per l’aplicació del confinament nocturn. El toc de queda ha estat la restricció més dura implantada pel govern català per frenar la sisena onada de la covid.

En total, aquesta primera matinada sense confinament nocturn els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat prop de 300 persones de fins a set i vuit punts diferents de la via pública a Barcelona.

Turistes cantant al passeig del Born la primera nit sense toc de queda a Barcelona

En canvi, altres punts de la ciutat on habitualment s’hi fan botellots, com les platges, han estat completament buides durant la nit. Un cop han tancat els locals del passeig Marítim, la zona ha quedat desèrtica.

El passeig Marítim buit de gent la primera nit sense toc de queda a Barcelona

Convocatòria a la Virreina per a aquest divendres

Caldrà veure què passa aquest divendres a la nit i el cap de setmana, quan les sortides de nit són més habituals. De fet, per aquesta nit circula una convocatòria a Instagram per “acomiadar el toc de queda” a la plaça de la Virreina, a Gràcia. Amb el títol de Virreina Remember, aquest compte d’Instagram (que té aquest únic post penjat) anima a qui vulgui a concentrar-se en aquesta plaça a quarts de dotze de la nit.

La policia catalana ja treballa amb la previsió que les nits de divendres i dissabte es puguin produir més incidències, coincidint amb el cap de setmana. De fet, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, ha dit en una entrevista a ‘El matí de Catalunya ràdio’ que la fi del confinament nocturn amb l’oci nocturn tancat “és una de les pitjors combinacions” per a la policia.