L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit en la necessitat d’ampliar el confinament comarcal a metropolità. En una entrevista a la Cadena SER Catalunya, ha alertat que l’arribada del bon temps pot generar aglomeracions “que, des del punt de vista sanitari, poden ser perilloses” si es manté el confinament comarcal. Colau creu que aquestes aglomeracions es poden produir “a les platges, als parcs i a determinats espais públics”.

Assegura que algunes autoritats sanitàries hi estan d’acord

Colau ha tornat a afirmar que hi ha una realitat metropolitana, amb municipis de comarques diferents connectats pel metro i amb una fisonomia molt densa i poc espai públic on esbargir-se. A més, ha assegurat que li consta que des de l’autoritat sanitària “també hi ha gent que ho entén així”. Tot i això, ha afirmat que es respectarà sempre el criteri de les autoritats sanitàries.

Durant aquests mesos de pandèmia, Colau ha demanat en repetides ocasions que, en el cas de Barcelona, el confinament passi de municipal a metropolità. L’octubre passat, amb l’inici de la segona onada, l’Ajuntament es va plantejar fins i tot tancar parcs i platges si se superava l’aforament màxim.