L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, han escenificat el suport a la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la resta de serveis d’emergències que van intervenir durant els aldarulls per l’empresonament de Pablo Hasél. Durant l’acte de lliurament de les Medalles al Mèrit i les plaques de reconeixement de la Guàrdia Urbana, Colau ha expressat “tot el suport en nom de la ciutat i del Ple Municipal” als cossos de seguretat.

Per la seva banda, Batlle ha agraït les paraules de Colau: “L’acte d’avui és bo per a la unitat institucional”, ha sentenciat. Pel que fa als aldarulls davant de la comissaria de la Rambla, aquest dissabte (durant els quals va cremar una furgoneta de la GUB amb un agent dins), l’alcaldessa ha expressat “sense cap matís tot el suport a l’agent” i ha assegurat que “l’Ajuntament estarà al seu costat i al de la GUB en l’àmbit judicial i on faci falta”.

betevé, Medalla al Mèrit per la informació de la pandèmia

Més enllà del suport institucional a l’actuació de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, l’acte també ha servit per lliurar les Medalles al Mèrit i les plaques de reconeixement de la GUB del 2020 a persones i entitats externes al cos, per la seva implicació en la seguretat de la ciutat. En aquest context, betevé ha rebut la Medalla al Mèrit per haver “facilitat […] la cobertura institucional” durant l’etapa més dura de la pandèmia i “pel seguiment informatiu” de la ciutat.