Trànsit de vehicles

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vol que els barcelonins puguin sortir de la ciutat i moure’s per l’àrea metropolitana com a molt tard dilluns vinent, 1 de juny. Això serà possible si la regió sanitària de Barcelona, la Metropolitana Nord i la Metropolitana Sud s’unifiquen en una de sola, fet que permetria en la fase 1 actual el desplaçament entre els municpis que es troben dins de la regió. Segons Colau, el Departament de Salut està treballant-ho amb altres ajuntaments per fer-ho possible aviat.

“Hi ha molta gent pendent. Som un territori interconnectat: amb metro, canvies de municipi sense ni tan sols saber-ho”, ha dit Colau. D’aquesta manera, defensa que els ciutadans de Barcelona puguin sortir de la capital catalana. Malgrat que encara no hi ha cap decisió presa, l’alcaldessa ha confirmat que la majoria d’ajuntaments de l’àrea metroplitana s’han expressat a favor de reconèixer la “unitat metropolitana”.

Vergés confia en la unificació de les regions

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera que la unificació de les regions sanitàries és possible d’acord amb l’evolució actual de l’epidèmia del coronavirus. “Tenim indicadors molt bons en les tres zones (Barcelona ciutat, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud) i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit”, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio. 

Divendres passat, Vergés ja va obrir la porta a la unificació de les regions per permetre la mobilitat entre municipis de l’àrea metropolitana. De fet, la consellera ha confirmat que en les darreres hores i actualment s’està discutint aquesta qüestió amb els alcaldes per avaluar si l’augment de la mobilitat entre les tres regions incrementarà el risc de contagi.