La Guàrdia Urbana redoblarà el control policial a 10 parcs de Barcelona i també al front marítim per fer complir les noves mesures restrictives davant la nova onada de contagis de coronavirus. Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, qui tampoc no ha descartat acabar tancant parcs i platges de la ciutat “si s’hi supera l’aforament màxim”.

Tal com ha explicat Batlle, el dispositiu de la Urbana consistirà a fer patrullatges per “observar com funciona el compliment de les normes” en aquests espais. Arribat el cas, ha advertit el tinent d’alcalde de Seguretat, se sancionaran les persones que infringeixin la normativa.

El reforç de la presència policial, especialment al litoral barceloní i a la muntanya de Montjuïc, vol evitar les aglomeracions vistes els darrers caps de setmana.

Alerta pel bon temps

Davant la prohibició de sortir de Barcelona el cap de setmana, Batlle reconeix que el clima convida a passar el dia en espais oberts, com platges, parcs i jardins. Ara això està permès, sempre que sigui en grups de menys de sis persones. Ara bé, demana “fer-ho amb civisme”. Per exemple, recorda que està prohibit menjar i beure a l’espai públic d’acord amb la resolució del Procicat: “Res de pícnics”.

Batlle recorda que la situació epidemiològica actual “és greu” pel nombre elevat de contagis que s’estan produint a Barcelona i el conjunt de Catalunya. “És molt difícil de sostenir”, ha dit. Per això, ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana els pròxims dies per doblegar la corba.

El tinent d’alcalde ha celebrat que no s’hagi proposat un confinament domiciliari perquè, diu, “no convenia de cap de les maneres”. Ha recordat que la prohibició de sortir de casa decretada al març, l’abril i el maig va ser una mesura “molt dura” i “penosa” per a gran part de la població i que cal fer tot el possible per no repetir aquest escenari.

Tarafa demana reforçar l’atenció primària

Actualment, la meitat de les unitats de cures intensives (UCI) de Barcelona estan ocupades per pacients amb coronavirus. Aquesta dada ha posat en alerta la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, qui ha demanat reforçar l’atenció primària i el conjunt del sistema sanitari per “sostenir la pandèmia” les pròximes setmanes. Tarafa ha assegurat que els CAP són “la porta d’entrada” de molts casos de covid-19 que, més tard, acaben en ingrés a l’hospital.